Hoe vind ik een goede cosmetisch arts?

30 nov

In Nederland heb je de NVCG, Nederlandse Vereniging Cosmetisch Geneeskunde. Ik citeer hun credo: “Iedere behandeling moet heel zorgvuldig gebeuren. Door ervaren artsen, die precies weten waar ze mee bezig zijn. Zij moeten de nieuwste technieken volledig beheersen en perfect op de hoogte zijn van de laatste productontwikkelingen. Maar zij moeten ook sociaal vaardig zijn, zodat zij hun cliënten kunnen helpen een verstandige keuze te maken. De NVCG ondersteunt deze artsen en biedt objectieve informatie aan mensen die een cosmetische behandeling overwegen.”. Alleen artsen die lid zijn, mogen het NVCG-logo voeren. Zoek zoveel zekerheid als je kunt krijgen. Kijk ook of de kliniek waar je naar toe gaat, lid is van de ZKN, Zelfstandige Klinieken Nederland. Dit is een keurmerk voor privé-klinieken en het betekent dat zij voldoen aan de strenge eisen van kwaliteit en professionaliteit die ook gelden voor de reguliere ziekenhuizen. Het ZKN-keurmerk beoordeelt het gehele functioneren van de kliniek én de kwaliteit van het gehele zorgproces. Zo garandeert het ZKN-keurmerk niet alleen dat het medisch personeel ook echt bevoegd is (BIG-geregistreerd), ook de kwaliteit van de behandeling, de intake, de veiligheid, infectiepreventie, nazorg en klanttevredenheid worden jaarlijks getoetst. Voldoet een kliniek aan alle eisen, dan zie je dat aan het ZKN-logo. Zowel het NVCG- en ZKN-logo zijn makkelijk herkenbaar.

Uiteraard vind je bij mijn kliniek beide logo’s (en volgens onderzoek van de Consumentenbond behoren we tot de top 3 van de Nederlandse anti-rimpelklinieken ). Daarnaast is het goed om een beetje rond te vragen bij vrienden en vriendinnen en naar hun ervaringen te luisteren.

Deel dit artikel:

No comments yet

Leave a Reply