Nieuw: naaldloze techniek voor fillers

19 dec

Fillers worden met heel dunne naaldjes in of onder de huid ingespoten, afhankelijk van het soort filler en het gewenste resultaat. Maar er is een nieuwe manier bedacht: tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van flexibele canules: een stomp, dun buisje dat op één plaats wordt aangebracht. Deze techniek wordt wereldwijd steeds populairder en vervangt het gebruik van gewone scherpe naalden, of wordt in combinatie daarmee gebruikt. Ik gebruik deze techniek graag, om de huid weer stevigheid te geven. Het werkt niet alleen secuurder, maar ik heb ervaren dat mijn cliënten het prettiger vinden. Het grote voordeel is, dat het weefsel minder beschadigt, omdat je de canule maar op één plek inbrengt en de stompe punt niks beschadigt, en je dus veel minder blauwe plekken hebt. Ook heb je minder last van zwelling.  De canules zijn veilig en maken het mogelijk voorheen moeilijke gebieden, zoals het jukbeen, de vertikale lijntjes op de wangen en de kaaklijn, nog beter te behandelen. Het werken met canules is voor de arts wel een stuk moeilijker en vergt veel meer vaardigheid dan het werken met scherpe naaldjes. Canules gaan niet zo makkelijk door de huid en je moet ook echt kunnen ‘zien’ met je vingers, waar je de filler net onder de huid moet plaatsen. Vaak duurt een behandeling met canules ook wat langer. Overigens, de behandeling is minder pijnlijk dan met dunne naaldjes, omdat er een verdovingsstofje in het in te spuiten product zit. Canules zijn niet altijd de beste keuze. Voor diepe volumes op één plaats is een scherp naaldje nog steeds een goede keuze.

Deel dit artikel:

No comments yet

Leave a Reply