De X-factor van schoonheid

21 mrt

‘Beauty is only skindeep’. Wat betekent dit gezegde? Het karakter is belangrijker dan hoe iemand er uitziet? Was het leven maar zo simpel. Hoe iemand eruitziet is wel degelijk belangrijk. Onderzoek heeft aangetoond, dat mooie mensen meer verdienen, succesvoller zijn en sneller promotie maken of een nieuwe baan krijgen en ja, zelfs gelukkiger zijn. En dat geldt voor vrouwen en mannen!* De vraag is natuurlijk: wat is mooi? En werkt dat altijd in je voordeel? Een bloedmooie advocate: “Ik moet me bij een eerste kennismaking altijd door een barrière aan vooroordelen heen kletsen, voordat mensen door hebben dat ik best slim ben en de aandacht niet meer wordt afgeleid door mijn uiterlijk.”

Wat wil je bereiken?

En: hoe geloofwaardig vinden we in deze crisistijd de bankdirecteur met een babyface? Vertrouwen we ons geld zijn bank toe? Met andere woorden: je totale uitstraling telt, niet of je bloedmooi bent en of je voldoet aan het schoonheidsideaal. Dit inzicht brengt ook, dat de filosofie van de Elzen Kliniek zich onderscheidt, omdat we je niet aanpassen aan een onbereikbaar schoonheidsideaal, maar we leggen de essentie op wat echt belangrijk is. Wat wil je bereiken en hoe kan je uiterlijk je daar in ondersteunen? Wil je succesvol zijn in het zakenleven en meer capabel overkomen en serieuzer genomen worden? Wil je een nieuwe partner? Heb je het idee dat je anders overkomt dan je bent? Ons uitgangspunt is uniek: het basismateriaal is gewoon goed en we hoeven je niet te fiksen of te verbeteren. We hoeven alleen maar de dissonanten die je minder aantrekkelijk maken, weg te halen.

Social attractiveness

Aantrekkelijk is variabel, afhankelijk van bijvoorbeeld de situatie waar je in zit en je leeftijd. Schoonheid is daar slechts een onderdeel van. We creëren geen Barbies maar gaan voor de mooiste versie van jezelf, die functioneel is in je sociale leven. Social attractiveness heb ik deze visie gedoopt. Sorry voor het Engels, maar ik gebruik deze term internationaal, op de congressen waar ik spreek en de workshops die ik geef. De uitstraling moet bij je passen. Iemand met een norse, boze uitstraling hoeft van binnen helemaal niet stuurs te zijn. Ons doel is dat je uiterlijk je innerlijk ondersteunt.

Copyright Elzen Kliniek | Klik voor vergroting

 

Zoals in het voorbeeld van deze mevrouw. Ik heb haar uitstraling vrolijker en opener gemaakt door met Botox® haar wenkbrauwen te ontspannen en een beetje te liften en haar afhangende mondhoeken te vullen, waardoor ze weer horizontaal staan. En dat komt een stuk prettiger over.

*Daniel D. Hamermesh, Beauty Pays: Why Attractive People Are More Successful (2011). Catherine Hakim, Honey Money: The Power of Erotic Capital (2011).

Deel dit artikel:

3 Responses to “De X-factor van schoonheid”

 1. Lia L. 24/10/2013 at 16:03 #

  Beste dokter Helga,

  Onlangs heb ik door een ervaren arts mijn wangen met Teosyal ultimate laten behandelen. Deze gaat dieper onder het weefsel en tijdens de inspuiting bovenin mijn wang voelde ik alsof het materiaal achter mijn ogen terecht kwam. Dit was een heel vreemde gewaarwording. Bij de andere kant was dit echter niet het geval.
  Nu, 12 dagen na dato voelt mijn oog nog steeds beurs aan. Ik ben eigenlijk bezorgd en nog niet ervan overtuigd of er vaatjes of zenuwen achter mijn oog beschadigd zijn.
  Het ziet er verder wel goed uit moet ik zeggen, maar een second opinion leek me wel prettig. Dus mijn vraag: kan er hyaluronzuur achter de oogkas komen en vaatjes/adertjes/zenuwen beschadigen zodat het oog minder gaat functioneren in de toekomst? Wellicht zie ik beren op de weg. Mijn arts zegt nog 2 weken te wachten en te bezien of het oog wat rustiger aanvoelt.
  Graag uw ervaring met teosyal ultimate bij ogen aub.

  Bij voorbaat dank voor uw reactie,
  Lia L.

  • Helga van den Elzen 27/10/2013 at 22:21 #

   Beste Lia,

   Ik kan me voorstellen dat je een second opinion wilt als je met die vragen in je hoofd rondloopt. Bij het inspuiten van de wang, kom je niet achter of in het oog. Wel kan een bloedvat zijn geraakt. Dit is pijnlijk en kan een forse blauwe plek geven. Het is eerder verwonderlijk als er geen bloedvaatje wordt geraakt, want de wang is een zeer vaatrijk gebied. Het duurt ongeveer twee weken eer de blauwe plek is verdwenen. Het zou ook kunnen zijn dat een zenuw is geraakt tijdens het inspuiten. Ook dit doet pijn en het gevoel kan uitstralen richting je ogen en/of naar je lippen.

   Belangrijk is of er veranderingen in je zicht zijn opgetreden; zie je misschien minder goed, wazig of dubbel? Je vraag is dermate serieus dat ik je adviseer contact op te nemen met de arts die je heeft ingespoten. Vraag hem of haar om uitgebreide uitleg, vooral omdat je je zorgen maakt. Ook al is er misschien helemaal niets aan de hand dan is het toch fijn als je hier uitleg over krijgt.

   Vriendelijke groet, dr. Helga van den Elzen

 2. Lia L. 28/10/2013 at 13:25 #

  Beste Helga,

  Bedankt voor uw reactie. Ik zie niet wazig of dubbel. Mijn behandelend arts heeft me overtuigd dat er niets aan de hand kan zijn, dus gewoon even afwachten.
  Vriendelijke groeten,
  Lia L.

Leave a Reply