De facelift is achterhaald, dat weet ook Clooney

9 mei

Column door gastblogger Jeroen Jansen

George Clooney

George Clooney weet dat de facelift is achterhaald

Mijn schoonzus vindt George Clooney een mooie man. Mijn andere schoonzus trouwens ook. Nu ik erover nadenk, iederéén vindt George Clooney een mooie man. Maar niet iedereen weet dat George zo mooi blijft, omdat hij zich wel eens laat ‘prikken’. Toen ik dat laatst tegen mijn schoonzus zei, reageerde ze ontzet. ‘Clooney aan de botox?’ Het was alsof ze het in Keulen had horen donderen. ‘Ja, en ook aan de fillers,’ voegde ik daar nog eens fijntjes aan toe. Dat laatste was me opgevallen tijdens een scène in The Ides of March. Clooney zit in een vliegtuig naast het raam en het licht valt op zijn jukbeenderen. Die zijn veel steviger dan ze na zijn dertigste ooit zijn geweest. De subtiele vulling trekt de huid onder zijn ogen mooi strak. Als ik niet dezelfde behandeling had ondergaan, was het me nooit opgevallen.
Helemaal zeker was ik trouwens, nadat ik good old George even had gegoogled. Op afbeeldingen natuurlijk, wat aan tekst heb je in zulke gevallen niets. En ja hoor, de George die vroeger in ER speelde, had nog niet van die fraaie jukbeenderen. Wel een wat vermoeider blik. Net als ik vroeger.
Clooney is natuurlijk niet gek. Die weet ook dat zijn uiterlijk zijn handelswaar is. Maar in plaats van zich helemaal strak te laten trekken, kiest hij voor subtiele correcties door middel van injectables. Zodat het niet opvalt dat hij iets heeft laten doen en miljoenen schoonzussen over de hele wereld verbaasd reageren als je zegt, dat ook George ‘het’ doet. Want George, die ziet er toch zo naturel uit? In tegenstelling tot bijvoorbeeld Roger Moore en Mickey Rourke, die zichtbaar overal het mes in hebben laten zetten. Niet toevallig zijn dat de sterren die nog stammen uit het facelift-tijdperk. Maar de facelift is achterhaald. De sterren van nu willen er vooral naturel uitzien. Met een minder vermoeide oogopslag weliswaar, maar niet ten koste van hun uitstraling. Dat geldt niet alleen voor Clooney, maar ook voor David Beckham, Brad Pitt, Tom Cruise en honderden andere sterren die ‘mooi oud worden’. Maar ‘mooi’ oud word je niet zomaar. Soms moet je de natuur een handje helpen, zonder haar geweld aan te doen.

Jeroen Jansen is freelance-journalist en schrijft voor diverse media.    

Deel dit artikel:

No comments yet

Leave a Reply