Een Loub job, kan dat echt?

9 jun

Onlangs viel mijn oog op een berichtje in de krant over botox als remedie tegen pijnlijke voeten. Een mevrouw in Londen, liefhebster van high heels, leed bijna ondraaglijke pijnen maar moest en zou haar favoriete Louboutins blijven dragen. Een cosmetisch arts had voor haar de oplossing: hij spoot fillers en botox in de ballen en hielen van haar voeten. De ‘Loub job’ was geboren.

Hoe realistisch is dit?
Botox voor zenuwpijn in je voet is een beetje onzin. Het kan alleen helpen om de kramp en de daarmee gepaard gaande pijn te verminderen. Hetzelfde geldt voor een filler: daarmee creëer je ongeveer hetzelfde effect als de siliconenpads die je bij de drogist of schoenmaker kunt kopen. Ik vind het niet echt helpen! Zo zal ook de filler geen echt soelaas bieden, lijkt me meer wishful thinking.

Knobbel wegschaven
Een andere methode is de ‘Cinderella procedure’. Dit is het preventief afschaven van de knobbel net boven je grote teen (zie tekening) of de zijkant aan je kleine teen. Een bijzonder pijnlijke behandeling, waarbij je voet nog minstens een jaar zo pijnlijk is dat je zolang zeker geen hoge hakken kunt dragen.
Celebs zouden die behandeling ondergaan, volgens sommige glamourbladen, maar ik vraag me serieus af, hoeveel sterren het nou echt doen. Ik heb het idee dat het meer een hype is. Afgelopen zaterdag was ik op een internationale advisory board bijeenkomst over botox en ook daar bleek, dat van alle, internationaal befaamde plastisch chirurgen, dermatologen en cosmetich artsen er maar één was die dit wel eens deed, maar het eigenlijk maar niks vond.

Mooi voet-decolleté
Als je er goed over nadenkt is eigenlijk de enige zinvolle behandeling die, waarbij de pezige bovenkant van de voet een beetje gevuld wordt om de huid er wat jonger en voller uit te laten zien. Daar heb je een zomer lang plezier van, met zo’n zogenaamd mooi voet-decolleté.

Pijn bij sport
Overigens komt pijn onder de voet ook nog wel eens voor bij topsporters en atleten die relatief zachte zolen onder hun schoenen hebben, maar wel vaak hard moeten afzetten bij hun sport. Mocht je er last van hebben, op deze site een aantal suggesties http://www.shoecapital.com/foot/ball-of-foot-pain-products.php!

Deel dit artikel:

No comments yet

Leave a Reply