Madonna laat haar werkelijke gezicht zien

8 sep

Madonna on stage

Toen Madonna in Nederland was, voor een concert, was ik er bij. Ik wilde het fenomeen nu wel eens live meemaken. Mijn bewondering voor haar geldt niet zo zeer haar muziek, maar ‘het totale pakket’ Madonna. Zij is een fantastisch voorbeeld van hoe je met een beperkt talent – ik heb het over haar zangkwaliteiten – succesvol kunt zijn. Haar focus is de performance, wat een briljante insteek is gebleken. De kracht en het lef om een topcarrière te bereiken, dat is voor mij een bron van inspiratie.

Dus daar stond ik dan. Vooraan. Ik was per ongeluk veel te vroeg gegaan, maar uiteindelijk was dat alleen maar fijn, want zo kon ik mooi helemaal vooraan staan en maakte ik het soundchecken nog mee. En wat bleek? Madonna kwam op, in haar joggingoutfit en totaal zonder make-up. Ook hierin zag ik weer, wat een sterke vrouw ze is. Ze wist dat er mensen vooraan bij het podium stonden en dat iedereen haar dus volledig naturel kon zien. Ze deed haar ding, oefende haar passen en ja, ze deed ook wat je als 40 plus vrouw beter niet kunt doen: ik zag, op nog geen meter afstand, haar voorovergebogen gezicht. Je ziet dan op zijn duidelijkst de gevolgen van het ouder worden, de slapte van de huid als je vooroverhangt en de hangkwabjes die daardoor ontstaan. Daar helpt ook een facelift niet tegen. In eerste instantie was ik buitengewoon verrast. Maar toen ik er over nadacht, bedacht ik, misschien doet ze het wel expres. Zo eigenzinnig en vol zelfvertrouwen als ze altijd is geweest, is ze nog steeds. Nu durft ze zichzelf te zijn en zichzelf te laten zien zoals ze is en is leeftijd geen nadeel meer, maar is ze er gewoon trots op. In de competitie met jonge dames als lady Gaga moet Madonna het van haar competentie hebben. Ze zei het zelf:”Ik doe dit al drie decennia” en ja, ze staat al 30 jaar aan de top. Zou ze nu echt de kracht hebben om het eeuwig jong zijn los te laten? Zou ze daarmee nog steeds de trendsetter zijn die ze altijd al was? Voor mij hoeft ze haar werkelijke leeftijd niet (meer) te verbergen en voor al die fans in de zaal ook niet. Dat was wel duidelijk toen ze later voor de show opkwam. Toen was ze de ster Madonna, in vol ornaat, met zware make-up en veel haar. Madonna de professional.

Deel dit artikel:

No comments yet

Leave a Reply