Cosmetische behandelingen worden steeds veiliger

21 nov

Nieuw: Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Esthetic Treatments, SWOET

Met de toename van het aantal cosmetische ingrepen en met de sociale acceptatie daarvan, neemt ook het aantal discussies hierover toe. Een van de meest voorkomende vragen is, welke arts betrouwbaar is. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie is zich daar gelukkig van bewust, getuige ook een artikel in de Telegraaf van woensdag 21 november jl. Zij zijn erg bang voor imagoschade van het vak, aldus voorzitter plastisch chirurge Irene Mathijssen: “Wij willen meer veiligheid en willen, dat mensen goed geïnformeerd worden over wie ze voor zich hebben.” Een goede zaak, die ik uiteraard van harte onderschrijf. Maar ik vind, dat de bewaking van wat er gebeurt op het gebied van cosmetische behandelingen, verder moet gaan dan alleen het registreren van bevoegde artsen. Omdat dit vakgebied nog vrij jong is, valt er nog veel te onderzoeken. Daarom heb ik onlangs de stichting SWOET opgericht, de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Esthetic Treatments. Mijn missie is, om met deze stichting wetenschappelijk onderzoek te doen om bij te dragen aan de verbetering van de patiëntveiligheid bij cosmetische behandelingen. De stichting is een inhoudelijk onafhankelijk wetenschappelijk instituut, die los staat van mijn kliniek. Het is de bedoeling dat het een kennisinstituut wordt met samenwerkingen in alle disciplines, van artsen en farmaceutische industrie tot de politiek en natuurlijk met patiënten.

Uiteraard hou ik je via deze blog op de hoogte van ontwikkelingen en onderzoeksresultaten.

Deel dit artikel:

No comments yet

Leave a Reply