De opkomst van de botoxwinkels

30 nov

BotoxwinkelsDeze week werd ik in de winkelstraat van Naarden-Vesting staande gehouden door een mevrouw die regematig naar onze kliniek komt. “Heb je gelezen dat er binnenkort in winkelcentra botoxwinkeltjes gaan komen, waar je tussen het boodschappen door even een spuitje kunt halen? Wat vind jij daar nou van?” Tot haar grote verbazing, ik zag het aan haar gezicht, vertelde ik haar dat ik deze ontwikkeling in zekere mate toejuich. Want dit betekent, dat het taboe om iets aan je uiterlijk doen eindelijk aan het verdwijnen is.

Ook huisartsen doen steeds vaker kleine cosmetische behandelingen en dat is bijna revolutionair te noemen. Tien jaar geleden vonden ze het de grootste flauwekul. Botox is trouwens niet alleen een goed middel tegen gezakte wenkbrauwen en een fronsrimpel, maar werkt ook tegen hoofdpijnklachten, tandenknarsen en overmatig zweten. Daar kan de huisarts dan ook een mooie rol in vervullen, want het toedienen van die injecties kan elke arts prima leren.

Hoe belangrijk je uiterlijk is ontdekte de econoom Daniel Hamermesh: met een knap gezicht verdien je gemiddeld 15% meer. Samen met Maastrichtse onderzoekers kwam hij erachter dat bedrijven waar mooie mensen werken het beter doen dan die waar minder mooie mensen werken. Zelfs in de bijbel vinden we veel voorbeelden waar schoonheid wordt beloond en bejubeld. Is je uiterlijk belangrijk: jazeker.

Gelukkig hoeven we niet bloedmooi te zijn, een sympathieke uitstraling is veel belangrijker. Iedereen kan er goed uitzien. Er goed uitzien betekent ook dat je je goed voelt, lekker in je vel zit en dat straal je uit. In mijn kliniek benaderen we het gezicht als geheel. Het gezicht bestaat niet uit losse onderdelen, juist het samenspel van elk onderdeel is bepalend voor je uitstraling. We versterken de sterke punten en halen de dissonanten eruit. We noemen het vaak functionele schoonheid. Hierbij staan je eigen identiteit en eigenheid voorop. Behandelingen worden dan ook altijd op maat uitgevoerd, dat zijn geen kant-en-klare behandelingen, zoals een fronsrimpel wegwerken in de lunchpauze. Mijn werk is vooral het creëren van de juiste uitstraling en charisma bij een cliënt. Daar is visie, kennis en ervaring voor nodig. Daar komt veel meer bij kijken dan bij de standaard easybehandelingen.

Deel dit artikel:

No comments yet

Leave a Reply